Feyenoorder Kongolo (23) beëindigt carrière: ‘Wil op hoogtepunt stoppen’


In navolging van ploeggenoot Dirk Kuijt (36) beëindigt ook Terence Kongolo zijn profloopbaan. De nog maar 23-jarige verdediger kan gezien zijn leeftijd en positie nog minimaal tien jaar mee, maar wil desondanks stoppen nu hij met Feyenoord kampioen is geworden.

Schaal
,,Ik volg het voorbeeld van Dirk Kuijt en wil ook op mijn hoogtepunt stoppen”, zei Kongolo woensdagavond. ,,Volgens de statistieken is het volgende kampioenschap van Feyenoord in 2035. Dan ben ik vermoedelijk 41 en het is niet reëel om te denken dat ik dan nog in Feyenoord-1 speel, hoewel je het bij deze club maar nooit weet. Daarom stop ik nu. Ik wil dat de mensen zich mij herinneren met de schaal in mijn handen.”

Terence Kongolo vindt het genoeg geweest. Beeld: YouTube/Feyenoord

Freewheelen
Kongolo weet nog niet exact hoe hij zijn dagen voortaan gaat vullen. ,,Ik wil in elk geval voorlopig niet meer op professioneel niveau met voetbal bezig zijn. Misschien kan ik wel als directeur betaald voetbal bij de KNVB aan de slag. Lekker een beetje freewheelen zonder dat de lat hoog ligt. Daar kijk ik na een lange carrière als betaaldvoetballer wel naar uit.”