Feyenoordfan plakt NOS-logo op Johan Cruijff ArenA

Een 38-jarige man uit Rotterdam heeft vrijdagmiddag het logo van de NOS op de buitenzijde van de Johan Cruijff ArenA geplaatst. Hij hoopte – tevergeefs – dat virusontkenners en 5G-complotdenkers de voetbaltempel met de grond gelijk zouden maken. De dader is naar verhoor vrijgelaten.

De man, een supporter van Feyenoord, sprak van een weloverwogen eenmansactie. ,,Het is een zware tijd voor voetbal- en Feyenoordaanhangers. We zijn niet welkom in de stadions. En het legioen is al helemaal niet welkom in de ArenA. Dat is moeilijk, niet in de laatste plaats voor de schadeherstelbedrijven. Om hun werk te bezorgen, heb ik het logo van de NOS op het stadion geplakt.”

De zwaar toegetakelde ArenA. De mensen die dicht bij elkaar zitten, zijn Volendamse toeristen uit hetzelfde gezin.

NOS-bolwerk

De Feyenoorder had graag gezien dat vijanden van de NOS – en dat zijn er momenteel nogal wat – de ArenA daardoor zouden beschouwen als NOS-vestiging, en het gebouw daarom zouden vernielen. ,,De ArenA is natuurlijk ook wel een NOS-bolwerk. Kijk maar naar Studio Voetbal. En die Joep Schreuder laat aan alles merken dat hij het liefst in Amsterdam is. Helaas staat het stadion er nog, maar het was het proberen waard.”

Voordat de dertiger het logo van de omroep op de buitengevel plakte, verwijderde hij eerst het Ajax-beeldmerk. Daarvoor heeft hij een bestemming. ,,Ik wil het overdragen aan de directie van Feyenoord. Mocht er een moment komen waarop De Kuip plat moet, dan kunnen ze het logo van Ajax op ons stadion plakken. Zeker weten dat het dan binnen een dag compleet is geruïneerd.”

Deel dit artikel: