Fieldlab opgerold in Brabant

In het buitengebied van Mierlo heeft de politie maandagmiddag een zogeheten Fieldlab opgerold. De eigenaar daarvan wilde testen of de tijd rijp is voor een heropening van de samenleving. Zijn spullen, vooral jerrycans, zijn in beslag genomen.

Het Fieldlab werd aangetroffen in een veld ten noorden van Mierlo, een gemeente onder de rook van Lierop. Op het moment van de politie-inval was het lab volledig ingericht en in werking. Klanten waren er op dat moment niet; niemand had binnen het betreffende tijdslot een winkelafspraak gemaakt.

Het bewuste Fieldlab. Foto: nederweert24.nl

Testen

De laborant verklaarde met zijn Fieldlab te willen kijken of de samenleving weer veilig open kan. “Volgens mij is dit de meest realistische manier om dat te testen. Je kunt wel hordes B-artiesten laten optreden op een evenement voor tienduizend feestnummers met een dubieuze muzieksmaak, maar daar zit niemand op te wachten en ik al helemaal niet. Dit is Brabant en hier zijn labs zoals de mijne veel gewilder.”

Ondanks de goede bedoelingen van de Fieldlab-exploitant heeft de politie zijn labuitrusting meegenomen voor nader onderzoek. ,,Gelukkig maar, want op het achterlaten van mijn spullen staat meestal een flinke boete. Dat heeft een vorig Fieldlab-experiment me al geleerd.”

Deel dit artikel: