Formule 1-kenners: Sebastian Vettel is de nieuwe Lothar Matthäus


Terwijl Max Verstappen sinds zijn fenomenale race in Brazilië al de reïncarnatie van Ayrton Senna wordt genoemd, wordt ook zijn grote rivaal Sebastian Vettel vergeleken met een legendarische sporter. Volgens Formule 1-kenners herinnert de Ferrari-coureur aan niemand minder dan ex-voetballer Lothar Matthäus, volgens velen de irritantste Duitse sporter ooit. 

Meerdere overeenkomsten
,,Ik zie meerdere overeenkomsten”, zegt oud-coureur Jan Lammers. ,,Ze zijn beiden ooit wereldkampioen geworden en hebben allebei voor Red Bull gewerkt (Vettel reed jarenlang voor Red Bull Racing en Matthäus was ooit trainer van Red Bull Salzburg, red.). Bovendien staan ze allebei te boek als enorme matennaaiers. Dat kan geen toeval zijn.”

Een oude foto van Matthäus en - een toen nog sympathieke - Vettel.

De meester en zijn leerling: een oude foto van Matthäus en – een toen nog sympathieke – Vettel.

Reïncarnatie
Ook Formule 1-verslaggever Olav Mol ziet gelijkenissen. ,,De manier waarop Vettel zijn tegenstanders, en Max Verstappen in het bijzonder, straffen probeert aan te smeren, is duidelijk geïnspireerd door schwalbekoning Matthäus. Het wachten is op het moment dat Vettel, na een minimale touché, uit zijn bolide klimt en kermend in de grindbak gaat liggen, om vervolgens te vragen om een rode vlag voor een ander. Het is dat Matthäus nog leeft, anders zou ik zeggen dat Vettel zijn reïncarnatie is. Honestly.”

Lothar Matthäus vindt de vergelijking niet helemaal terecht. ,,In mijn tijd was ik bijna altijd slimmer en beter dan Nederlanders. Dat kan Sebastian nu niet bepaald zeggen.”