Frank de Boer betreurt stopzetten amateursporten: ‘Erg jammer voor mijn spelers’

Frank de Boer heeft er weinig begrip voor dat de amateurcompetities naar alle waarschijnlijkheid worden stopgezet. De leider van het eerste elftal van Oranje uit Zeist vindt het vooral jammer dat zijn pupillen daardoor voorlopig een andere hobby moeten zoeken.

,,Het is erg jammer voor mijn spelers”, reageert De Boer maandag op de traditioneel uitgelekte kabinetsplannen. ,,Zij dreigen hun verzetje nu te missen. Gisteravond hebben we nog zo lekker gebald in Bosnië-Herzegovina, waarna we met zijn allen nog wat hebben gedronken in het clubhuis. We hadden er veel zin in om tegen Italië te voetballen, maar die wedstrijd zal wel niet doorgaan. Jammer.”

Frank de Boer ziet de de coronacijfers het nieuws domineren. Beeld: Veronica Inside

Niemand in gevaar

De Boer heeft weinig begrip voor de maatregelen. ,,Profs mogen wel blijven voetballen, maar wij amateurs niet. Dat is meten met twee maten. Terwijl de kans op besmettingen bij de amateurs kleiner is. Onze verdedigers staan altijd op meer dan anderhalve meter van hun directe tegenstander. En Luuk, mijn reservespits, staat meestal op een eiland zonder iemand in zijn buurt. Laat ons toch lekker voetballen, denk ik dan. Daarmee brengen we niemand in gevaar en de verdediging van de tegenpartij al helemaal niet.”

Wat het elftal van De Boer de komende tijd gaat doen, is nog onduidelijk. ,,Normaal zou ik voorstellen om lekker de kroeg in te duiken, maar dat kan ook niet. Ik heb er even aan gedacht om wekelijks met zijn allen de sportschool te bezoeken, maar dat vind ik wat ver gaan. Dat is meer iets voor professionals.”

Deel dit artikel: