Frank de Boer haalt Ajacieden Onana en Tadic bij Oranjeselectie

De voetballers van de nationale elftallen van Letland en Gibraltar kunnen hun borst natmaken. Zaterdag en dinsdag treffen zij namelijk een versterkt Nederlands elftal op de mat. Bondscoach Frank de Boer heeft keeper Andre Onana en aanvaller Dusan Tadic namelijk bij de selectie gehaald.

Gisteravond kreeg Oranje, in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd, met 4-2 klop van Turkije. De Boer: ,,Geen ideale start, al moet je er niet te veel waarde aan hechten. Ik bekijk het graag positief: door de nederlaag konden duizenden twitteraars de grap maken dat Nederland een statement maakt tegen de omstandigheden in Qatar. Het belang daarvan moet je in sombere tijden als deze niet onderschatten.”

Frank de Boer zoals we hem zelden zien: nors kijkend. Beeld: NOS.nl

Vervangers

Toch erkent de succescoach dat er ook dingen fout gingen. ,,Ik zag gisteren niet de perfecte Krul. Ook aanvaller Donyell Malen deed het niet best. Daarom heb ik besloten voor hun posities vervangers in te laten vliegen. Vandaag (donderdag, red.) voegen Andre Onana en Dusan Tadic zich bij onze selectie. Twee ervaren puntenpakkers die we goed kunnen gebruiken, want Letland en Gibraltar zijn geen kleine voetbalnaties.”

De geruchten dat Onana en Tadic respectievelijk de Kameroense en Servische nationaliteit hebben, én dat de goalie bovendien geschorst is, laten De Boer koud: ,,Kan wel zijn, maar bovenal zijn het Ajacieden. Dat is voor mij het belangrijkste criterium.”

Deel dit artikel: