Frank de Boer opvolger Edwin Evers op Radio 538


Frank de Boer heeft een nieuwe baan gevonden. De voormalig voetballer en voetbaltrainer gaat na de jaarwisseling bij Radio 538 aan de slag. Hij is dan op werkdagen tussen 6.00 uur en 10.00 uur op de zender te horen.

Andere boeg
Na een teleurstellend afscheid bij Ajax in mei 2016 en twee mislukte avonturen als trainer, besloot De Boer (48) het over een andere boeg te gooien. ,,De afgelopen tijd heb ik rustig nagedacht over mijn toekomst. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik wel een beetje klaar ben met de voetballerij. Toen Radio 538 me een aanbod deed, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb er veel zin in!”

Frank de Boer verruilt het voetbalveld voor de radiostudio. Foto: Wikimedia CC/Paul Luberti

Sidekick
De Boer hoeft de klus niet alleen te klaren: ,,Ik krijg hulp van een sidekick, die ik zelf mag kiezen. Ik wil José Mourinho benaderen voor die functie. Als ex-trainer denken we waarschijnlijk hetzelfde over dingen en hij lacht ook veel en hard om alles. Dat laatste is eigenlijk het enige wat een sidekick moet kunnen.”

Talpa Nederland, dat eigenaar is van het dance- en muziekstation, heeft veel vertrouwen in de samenwerking met De Boer. ,,Het belangrijkste voor ons is dat de luisteraar niets merkt van het vertrek van Edwin Evers. Frank de Boer kan hem feilloos imiteren, dus dat zit wel goed. En als Frank een dagje vrij wil of we willen hem ontslaan, kan zijn broer Ronald hem gewoon vervangen.”