Frank de Boer vervolgt trainersloopbaan als zzp’er

Frank de Boer wordt de eerste freelance-voetbaltrainer ter wereld. De coach kiest voor die weg na zijn zoveelste teleurstellende dienstverband, dit maal bij Atalanta United.

De Boer (50) was lange tijd zeer succesvol als trainer van Ajax en nam op 8 mei 2016 op feestelijke wijze afscheid van de bescheiden hoofdstedelijke club. Daarna ging het evenwel bergafwaarts. Bij Internazionale en daarna Crystal Palace haalde hij de kerst niet. Ook bij het machtige Atlanta United diende hij zijn contract niet uit. Opvallend, want Nederlandse coaches zijn normaal gesproken zeer geliefd in de VS.

Papierwerk

Nu is De Boer er wel klaar mee. ,,Al die korte dienstverbanden zijn niet goed voor mijn cv. En ook voor de hr-afdelingen van de clubs is het veel werk voor relatief korte tijd. Daarom ga ik verder als zzp’er. Zo kan ik makkelijk voor een trainersklus van een paar weken of maanden worden ingevlogen zonder dat er een hoop papierwerk in orde gemaakt moet worden. Het voordeel hiervan is dat ik ook meerdere clubs tegelijk kan trainen, of ’s avonds een keer kan aanschuiven bij Studio Voetbal. Ideaal.”

Frank de Boer, kleine zelfstandige. Foto: Wikimedia CC/Paul Luberti, CC BY 3.0

Frank de Boer, kleine zelfstandige. Foto: Wikimedia CC/Paul Luberti, CC BY 3.0

Avondje NAC

Frank de Boer is per direct beschikbaar. Een uitgesproken voorkeur voor zijn eerste zzp-klus zegt hij niet te hebben. ,,Een avondje NAC lijkt me wel leuk. Maar ik zou ook wel graag iets in Frankrijk of Spanje willen. Daar is het de komende weken heerlijk warm.”

Deel dit artikel: