Frank Kramer naar Ziggo Sport – commentator wordt sidekick van Sierd de Vos

De carrière van de sinds dit weekend wereldberoemde Frank Kramer krijgt toch nog een vervolg. Ziggo Sport heeft de 71-jarige commentator een contract aangeboden. Kramer gaat samen met Sierd de Vos het commentaar bij Spaanse wedstrijden verzorgen, zodat de voetballiefhebber voortaan niet alleen wordt geïnformeerd over de lokale keuken, maar ook over muziek en poëzie. 

Beste restaurants
Ziggo Sport noemt het een extra service voor de kijker. ,,Sierd de Vos is in culinair opzicht ontzettend sterk. Hij weet waar de beste terrassen en restaurants van Spanje zitten, maar daar houdt het ver op. Voor de kijker vinden we dat jammer. Frank Kramer heeft bewezen een brede algemene kennis te hebben. Hij kan hele gedichten van Willem Wilmink opdreunen, kan zingen en is ook goed bekend met het oeuvre van Frank Sinatra. Dat is een gouden combinatie.”

Frank Kramer en Sierd de Vos: geen mannen van weinig woorden. Beelden: Wikimedia CC

Twijfel
Frank Kramer heeft even getwijfeld nadat hij het aanbod kreeg, zo bekent hij. ,,Ik had ook een aanbieding van NET 5 om Astro TV te presenteren. Van horoscopen heb ik geen verstand, maar de werktijden passen wel beter bij mijn ritme. Die opnames zijn namelijk ’s nachts, net als alle wedstrijden die ik van Eurosport mocht becommentariëren. Na vergelijking heb ik toch maar voor Ziggo Sport gekozen. Dan kan ik ’s nachts tenminste een keer naar Iran tegen Trinidad en Tobago kijken op Eurosport. Zulke wedstrijden heb ik de laatste 25 jaar allemaal moeten missen, omdat ik dan altijd moest werken.”

Ziggo Sport heeft vooralsnog geen plannen om iemand in de commentaarstudio te zetten die de wedstrijden van inhoudelijk commentaar voorziet. ,,Maar dat is ook niet nodig. Iedereen kan zelf zien wat er op het veld gebeurt. Voor diepgaande tactische analyses verwijzen we naar Studio Voetbal of het Twitteraccount van John Heitinga.”

Debuut
De eerste wedstrijd die Kramer en De Vos samen van commentaar voorzien, is komende zaterdag: Eibar tegen Valencia. De aftrap is om 20.45 uur; de voorbeschouwing begint om 9.30 uur.

Deel dit artikel: