Fred Rutten geschokt door niet-opwachten spelersbus door fans na zege op AZ

Een onverwachte meevaller voor Fred Rutten, zondagavond na de laatste seizoenswedstrijd van PSV. De bus waarin hij – samen met spelers en andere stafleden – terugkeerde in Eindhoven, werd niet opgewacht door boze fans. Sterker nog: er waren helemaal geen boze fans.

,,Ik had wel iets uit te leggen aan mijn vrouw, want ik was een uur eerder thuis dan verwacht”, vertelde Rutten daags na de zege. “Ik had me wel voorbereid op wat oponthoud ter hoogte van De Herdgang, zoals bijna elke keer als ik met de PSV-bus reis. Ik was zelfs naast de chauffeur gaan zitten en had al een korte speech voorbereid: dat dit PSV-onwaardig is en dat we keihard ons best gaan doen om de resterende competitiewedstrijden te winnen. Maar dat hoefde niet; De Herdgang lag er vredig en verlaten bij.”

Aangedaan

De busopwachtingsexpert, die dit jaar een hecht collectief van PSV smeedde, heeft wel een idee waarom de traditionele busopwachting uitbleef. “Ik vermoed dat de overwinning op AZ ermee te maken heeft. Daardoor ontlopen we Ajax in de poulefase van de Champions League. Waarschijnlijk zijn veel supporters daar tevreden over. Ik ook hoor, maar toch ben ik behoorlijk aangedaan door de geregeldheden op de terugreis.”

Fred Rutten (2e van rechts) geeft tekst en uitleg over de uitgebleven busopwachting. Foto: Rik Elfrink

Naar Salou

Voordat het zover is, gaat PSV genieten van een vakantie. Rutten ook. “Mensen onderschatten weleens hoe inspannend het vak van hoofdtrainer is. Dus een vakantie is zeker welkom. Marie-José (Ruttens vrouw, red.) en ik gaan twee weken naar Salou. Gewoon met de bus; die rijdt non-stop door. Hoewel dat met mij aan boord nooit zo zeker is natuurlijk.”

Deel dit artikel: