Frenkie de Jong niet naar PSG, maar naar PSV

De transfer van Frenkie de Jong naar PSG gaat toch niet door. Volgens de jonge middenvelder was er nooit sprake van Franse interesse in zijn diensten, maar berust alles op een misverstand. Hij zou akkoord zijn met PSV.

Verkeerd verstaan
Het doorgaans zeer goed geïnformeerde dagblad De Telegraaf opende vrijdag met het nieuws dat De Jong komende zomer voor 75 miljoen euro naar de Franse kampioen verhuist. De 21-jarige voetballer ontkende dat later op de dag zelf: ,,Ik heb tegen Mike Verweij (sterverslaggever van De Telegraaf, red.) gezegd dat PSV mij graag wil hebben, maar kennelijk heeft hij de laatste letter verkeerd verstaan.”

De international vervolgt: ,,Ik heb hem ook verteld dat ik een transfer naar de landskampioen uit de lichtstad wel zie zitten. Dat hij dan meteen aan Parijs denkt, kan ik ook niet helpen. Ik wilde hem nog een berichtje sturen om hem op zijn fout te wijzen, maar helaas had hij mij geblokkeerd op Twitter.”

Frenkie de Jong, de nieuwste aanwinst van PSV. Beeld: YouTube/Voetbalprimeur

Mee naar Qatar
Als het aan de getalenteerde halfspeler ligt, is het zelfs niet uitgesloten dat hij deze winter al naar Eindhoven vertrekt. ,,In het ideale geval krijg ik mijn kerstpakket nog van Ajax en verkas ik op tijd naar PSV om in januari mee op winterkamp naar Qatar te gaan, zodat ik mijn halfbroer Nigel kan ontmoeten. En misschien kan ik hem wel overtuigen om mee terug naar Eindhoven te gaan. Drie De Jongs in één elftal lijkt me wel iets. Al moeten we dan wel oppassen dat mensen ons niet met Jong PSV gaan verwarren.”

Schaal erbij
Ajax wil overigens nog wel proberen om het megatalent in de ArenA te houden, aldus De Jong. ,,Ik heb een verbeterd salarisaanbod gekregen; als ik wil krijg ik er zo een schaal bij. Maar daar doe ik het niet voor. Als ik naar PSV ga, krijg ik er elk jaar in april of mei een schaal bij.”

Deel dit artikel: