Frenkie de Jong verkozen tot FIFA-speler van het jaar

Het zat er natuurlijk al lang aan te komen, maar nu is het ook officieel: Frenkie de Jong is door de FIFA uitgeroepen tot voetballer van het jaar. Het megatalent van Ajax en Oranje heeft die uitverkiezing te danken aan een serie ijzersterke oefeninterlands en invalbeurten.

Grootste voetballer sinds Messi
Het gezegde ‘wat goed is komt snel’ is zeker op Frenkie de Jong (21 lentes jong) van toepassing. De blonde spelmaker had maar drie wedstrijden bij Willem II nodig om te laten zien dat hij de grootste voetballer is sinds Lionel Messi, al is De Jong natuurlijk nog een klasse of drie beter.  Momenteel etaleert hij zijn kunsten bij Ajax, dat op volle snelheid op de landstitel af koerst. Komende winter wordt zijn vertrek naar FC Barcelona, Real Madrid of Hoffenheim verwacht.

De jury prees De Jong om zijn multi-inzetbaarheid. ,,Frenkie kan overal spelen. Van nature is hij middenvelder, maar gisteren tegen PSV demonstreerde hij ook dat hij een hele verdediging kan leiden. Zijn tegenstander Luuk de Jong, die waarschijnlijk trots is dezelfde achternaam te delen, had gisteren geen schijn van kans tegen Frenkie de Jong en raakte geen bal goed. We staan er zelfs niet van te kijken als Frenkie een betrouwbare keeper blijkt”, aldus FIFA-baas Gianni Infantino.

Frenkie de Jong, de terechte winnaar.

Ronaldo: vereerd
De Jong gaf Luka Modric en Cristiano Ronaldo het nakijken. Laatstgenoemde had alle begrip voor het besluit van de jury. ,,Natuurlijk wist ik dat ik geen kans maakte tegen het fenomeen Frenkie de Jong. Ik ben al vereerd dat ik samen met hem op het podium mag staan en hoop dadelijk nog met hem op de foto te kunnen.”

Deel dit artikel: