Frustratie bij PSV na snelle uitschakeling Ajax: ‘Schande voor het Nederlandse voetbal’

Terwijl PSV vorige week overtuigend Europese overwintering veiligstelde door het machtige Granada kansloos te laten, bakt Ajax er ook dit seizoen op Europees niveau helemaal niets van. Opnieuw moeten de godenzonen het toneel verlaten voordat Chris Rea goed en wel onderweg is. Het leidt tot ergernis, ook bij PSV.

,,Deze wanprestatie van Ajax is een schande voor het Nederlandse voetbal”, moppert PSV-directeur Toon Gerbrands. ,,En je kunt moeilijk zeggen dat het een incident is. Vorig jaar werden ze ook al voor de kerst uitgeschakeld. Het lijkt erop dat er structureel iets mis is bij Ajax en het is spijtig te zien dat ze Europees voetbal niet serieus nemen. Daarmee duperen ze ook andere Nederlandse clubs. Daar is het laatste woord nog niet over gesproken.”

Ryan Gravenberch krijgt rood nadat hij de arbiter een elleboogstoot verkoopt. Beeld: SBS6

Voorbeeld

Gerbrands vindt dat de Amsterdammers een voorbeeld moeten nemen aan PSV. ,,Wij doen gewoon wat er van ons verwacht wordt in Europa. Dat doen we eigenlijk ieder jaar. We zijn het aan onze stand verplicht, vinden we. Maar blijkbaar hebben ze in de ArenA geen trots. Hoe dan ook: wij houden de Nederlandse eer wel weer hoog in Europa. Dat zijn we intussen wel gewend. Ik hoop alleen wel dat Ajax het volgend jaar een beetje serieuzer aanpakt. Op deze manier zijn we straks het lachertje van Europa.”

Deel dit artikel: