Gastrolspeler Donald Trump naar rechter om filmtitel Home Alone 2: Lost in New York: ‘Ik heb helemaal niet verloren’

Donald Trump heeft filmproducent 20th Century Fox voor de rechter gesleept. Hij eist dat de titel van de film Home Alone 2: Lost in New York, waarin Trump een korte gastrol speelt, wordt aangepast. Volgens Trump heeft hij destijds namelijk helemaal niet verloren in The Big Apple.

In de kerstfilm uit 1992 wees Trump de verdwaalde knul Kevin de weg naar de lobby van een hotel in New York. Volgens Amerikakenners was dat overigens meteen de laatste keer dat de afzwaaiend president iets positiefs bijdroeg aan de samenleving.

Donald Trump heeft, zoals eerder deze maand, het nakijken.

Zeldzame tweet

Trump zegt nu dat hij wist dat hij een zogeheten cameo had in de populaire film. Toch komt hij bijna dertig jaar later in opstand. In een zeldzame tweet veegt hij 20th Century Fox de mantel uit. Hij noemt de filmmaatschappij oneerlijk. ‘Nothing lost in 1992 in New York’, briest hij, om daar later aan toe te voegen dat hij naar de rechter stapt om een wijziging van de naam van de film af te dwingen.

Imbeciele zoon

De Amerikaanse rechters gaan sowieso drukke feestdagen tegemoet. Trump heeft namelijk ook rechtszaken aangespannen tegen tal van familieleden van wie hij de afgelopen decennia potjes Trivial Pursuit en 30 Seconds heeft verloren met de feestdagen. Hij eist dat de scores worden herteld: ,,Volgens het beduimelde scorebriefje heb ik in 1994 verloren van die imbeciele zoon van me, Donald Jr. Ik kan me die avond nog herinneren, dus dan was ik onmogelijk dronken genoeg om van hem te verliezen.”

Deel dit artikel: