Geen nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw: ‘Niemand wil meer een boer’

Er komt geen nieuw seizoen meer van Boer zoekt Vrouw. KRO-NCRV laat het programma een stille dood sterven, omdat het imago van boeren de afgelopen dagen een flinke knauw heeft gekregen: niemand heeft meer interesse in een relatie met één van de deelnemende boeren.

Vijftien brieven
,,In voorgaande seizoenen kwamen er, na de aflevering waarin we de boeren voorstelden, vele honderden brieven binnen”, legt presentatrice Yvon Jaspers uit. ,,Dit jaar hebben we er tot nog toe vijftien gekregen. Tien daarvan waren sollicitatiebrieven van WW’ers die verplicht moesten solliciteren en hoopten op een afwijzing van een boerenbedrijf. De rest waren poederbrieven. Dat heeft ons natuurlijk wel aan het denken gezet.”

Yvon Jaspers (rechts) op archiefbeeld. Beeld: YouTube/KRO-NCRV

Turkse trouwstoet
Hoe dat komt, weet Jaspers wel. ,,Niemand wil meer een boer. Tot voor kort werden boeren gezien als hardwerkende, stoere mannen die respect hebben voor de natuur. Maar dat was vóórdat ze met hun tractor de snelweg op gingen en, slingerend en luid toeterend, het overige verkeer hinderden. Het leek wel een massale Turkse trouwstoet. Daar zitten weinig vrouwen op te wachten. Ik in ieder geval niet.”

Wat er in de plaats van Boer zoekt Vrouw wordt uitgezonden, is nog niet helemaal zeker. Yvon Jaspers: ,,Ik zie wel iets in een nieuw format. Een programma over agrariërs die met hun trekker het land verlaten en hun geluk in het buitenland beproeven: De Boer Op.”

Deel dit artikel: