Geen rondrit door Eindhoven bij kampioenschap PSV


Mocht PSV komende winter kampioen worden, dan zal de traditionele rondrit op een platte kar ontbreken. De clubleiding kiest voor een reismethode die minder mooi maar wel efficiënt is: de trein. Dat zou beter aansluiten bij het vertoonde spel.

Niet om aan te zien
PSV krijgt dit seizoen veel kritiek over zich heen. Het veldspel is vaak niet om aan te zien, maar er wordt wél steeds gewonnen. Zoals afgelopen zondag, toen in blessuretijd de winnende treffer werd gescoord. Efficiënt is het echter wél allemaal; PSV koerst in volle vaart op het kampioenschap af.

Columns
Dat kampioenschap zal wat soberder worden gevierd dan anders, vertelt directeur Toon Gerbrands. ,,Ik lees steeds vaker columns over PSV, waarin staat dat het spel van PSV zo lelijk is. Dan is het niet gepast om dat uitbundig te vieren op een fraai versierde platte kar. Als we dat doen, staat er een dag later ongetwijfeld weer een column van Hugo Borst in de krant en daar zit ik niet op te wachten.”

Sobere huldiging in stadhuis
Gerbrands: ,,We kiezen voor een transportmethode die beter bij ons spel past: resultaatgericht en sober. Na de kampioenswedstrijd nemen we op Strijp-S de trein en reizen we zo naar Eindhoven Centraal. Vervolgens gaan we met de taxi naar het stadhuis voor een sobere huldiging zonder franje. We sluiten de avond af bij het Holland Casino en het moet raar lopen wil Lucky PSV zonder prijzen naar huis gaan.”

PSV gaat dit jaar niet de platte kar op. Foto: Twitter.com/psv

Carnaval
Volgens Gerbrands zou een rit op de platte kar sowieso moeilijk te regelen zijn. ,,Zoals het er nu naar uitziet, worden we kampioen in het carnavalsweekend. Dat weekend rijden er al genoeg platte karren door de binnenstad.”