Gemeente Tilburg komt supporters tegemoet: Willem II – Feyenoord zondag op groot scherm bij stadion

Supporters zijn voorlopig niet welkom bij profvoetbalwedstrijden en dat geldt dus ook voor Willem II – Feyenoord van komende zondag. Om toch een mooie voetbalsfeer te creëren, regelt de gemeente Tilburg een groot scherm op de parkeerplaats van het Koning Willem II Stadion. Burgemeester Weterings gaat ervan uit dat het een mooie dag zonder incidenten wordt.

,,De voetbalsupporters hebben het moeilijk. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor alle problemen in het land. Niet terecht, want de influencers maken er ook een rommeltje van. Maar om toch iets voor de fans te doen, regelen wij een groot scherm aan de gevel van het stadion. En een paar punten waar mensen bier kunnen halen”, zegt de burgervader.

Het stadion van Willem II, waar het zondag gezellig druk wordt. Beeld: Google StreetView

Markeringen en handgel

Volgens de VVD’er neemt de gemeente maatregelen om te zorgen dat er geen onveilige situaties ontstaan. ,,We laten markeringen op het plein aanbrengen, zodat mensen weten waar ze kunnen staan. Verder zetten we flessen desinfecterende handgel bij de ingangen. Tot slot vragen we bezoekers om een vragenlijst in te vullen wanneer ze een tray bier halen. Om lange wachtrijen voor de tappunten te voorkomen, hebben we er meerkeuzevragen van gemaakt.”

Andere steden reageren vol lof op de Tilburgse plannen. De gemeente Amsterdam overweegt zondag ook een grote viewing party te organiseren op het Museumplein, zodat de hondstrouwe supporters de verrichtingen van de godenzonen in Groningen live kunnen volgen. Burgemeester Halsema: ,,Op deze manier kunnen fans toch gezamenlijk, op een volkomen verantwoorde wijze, een mooie middag beleven. Ik zie niet wat er mis zou kunnen gaan.”

 

Deel dit artikel: