Gemert teleurgesteld na loten Feyenoord: ‘Profclub was leuker geweest’


Bij vv Gemert is met teleurstelling gereageerd op de loting voor de TOTO KNVB Beker. Het lot bepaalde dat de Rotterdamse vereniging Feyenoord eind september op bezoek bij de Brabantse hoofdklasser komt, terwijl men in Gemert stiekem hoopte op een grote club.

,,Stiekem droom je toch van een mooi affiche”, zegt Gemert-bestuurslid Frank van den Berg. ,,Een profclub was leuker geweest; het was voor club en fans natuurlijk prachtig geweest als bijvoorbeeld PSV, Helmond Sport of FC Utrecht op bezoek zou komen. Nu loot je, met alle respect, ‘maar’ Feyenoord. Dat is toch wel een kater. Tegelijkertijd kun je er weinig aan veranderen. Je weet wat ze zeggen over zo’n loting: het is net een penaltyserie.”

Het sportpark van vv Gemert, waar het doek voor Feyenoord waarschijnlijk zal vallen. Foto: vvgemert.nl

Volgende ronde
Tegelijkertijd heerst in Gemert het besef dat de club nu met één been in de volgende ronde staat. Van den Berg: ,,We weten niet heel veel van Feyenoord, behalve dat ze uit Rotterdam komen en een rijk verleden hebben. Normaal gesproken moeten we ze kunnen verslaan. Al moeten we wel waken voor onderschatting: er zijn wel vaker vreemde dingen gebeurd in de beker.”

Tijdelijke fontein
Burgemeester Michiel van Veen zegt dat Gemert weinig extra maatregelen zal nemen rondom de wedstrijd. ,,Meer beveiliging dan anders is niet nodig. Misschien laten we wel een tijdelijke fontein aanleggen in het centrum van het dorp, zodat de meereizende fans toch wat vertier hebben. Op sportpark Molenbroek valt er namelijk weinig te lachen voor ze.”

Duimpjes in de groepsapp
Anders dan in Gemert kijkt Feyenoord wél uit naar het treffen. ,,Meteen na de loting vlogen de duimpjes en lachende emoji’s me om de oren in de groepsapp”, zegt de trotse coach Giovanni van Bronckhorst. ,,Ik heb meteen gezegd dat het resultaat me niet uitmaakt. De jongens moeten vooral genieten. We gaan er hoe dan ook een mooi feestje van maken in Gemert. Maar niet te gek, want de meeste spelers moeten de dag erna weer gewoon werken.”