Getroffen Getafe-speler Deyverson buiten levensgevaar na aanslag

Voetballer Deyverson verkeert niet langer in levensgevaar. De aanvaller van Getafe werd in de eerste helft van het Europa League-duel met Ajax getroffen door een aansteker en moest met een traumaheli worden afgevoerd. Dankzij een goed verlopen spoedoperatie kan hij het navertellen.

Buiten bewustzijn
Tijdens het vieren van zijn doelpunt werd Deyverson, die wegens zijn perfecte beheersing van de schwalbe ook wel Diverson wordt genoemd, vol op zijn opperhuid getroffen door een voorwerp met een brandbare vloeistof. Later bleek dat een aansteker te zijn. De voorhoedespeler stortte ter aarde en verloor na zijn landing het bewustzijn. Even werd gevreesd voor zijn leven – overigens niet door Ajax-aanhangers.

Een helikopter vloog de Braziliaanse balvirtuoos naar het Hospital Universitario de Getafe gebracht. Daar werd hij direct geopereerd. ,,De operatie is goed verlopen en de heer Deyverson is aanspreekbaar”, zei behandelend arts Dr. Golondrina. ,,De komende tijd zal blijken of hij volledig zal herstellen. Het is echter onwaarschijnlijk dat hij het EK zal halen.”

Bekijk hieronder de beelden van de aanslag op Deyversons leven. Let op: de beelden zijn schokkend!

Geen aanstekers bij de return
Ajax heeft geschrokken gereageerd op de situatie en wil de autoriteiten meehelpen om de dader op te sporen. Ook kondigde de club aan dat aanstekers bij de return in Amsterdam niet het stadion in mogen. Het publiek wordt dan verzocht om lucifers en aansteeklonten naar provocerende Getafe-spelers te gooien.

Deel dit artikel: