God in Studio Voetbal: ‘Antony gaat niet naar Manchester United’

Hoog bezoek zondagavond, voor Studio Voetbal. Niemand minder dan God schoof – via een videoverbinding – aan om Zijn licht te laten schijnen op de toekomst van voetballer Antony. Volgens de bijzondere gast ligt de toekomst van de Braziliaan wel in Engeland, maar niet bij Manchester United.

Antony wordt dagelijks in verband gebracht met een aanstaande transfer, maar weigert duidelijkheid te geven over zijn toekomst. Volgens de lichtvoetige balkunstenaar bepaalt niet hij, maar God zijn toekomst.

Reden voor de redactie van Studio Voetbal om God om tekst en uitleg te vragen. Chef voetbal van de NOS Arno Vermeulen, na de uitzending: ,,Onze redactie heeft Antony gevraagd om vanavond aan te schuiven, maar hij had wat last van pijntjes. Toch willen we onze kijkers graag goed informeren. We krijgen vaak het verwijt geen aandacht te besteden aan Ajax en dat vinden we vervelend, daarom wilden we ook Antony’s toekomst bespreken. En als Antony zelf niet kan komen, vragen we het degene die over zijn toekomst gaat maar: God.”

Via een cloudverbinding bespraken de analisten de zaak-Antony met God. Foto: twitter.com/NOS

Heuvelachtig

Na een korte terugblik op het voetbalweekend maakte God via een videoverbinding snel aan alle geruchten een einde: ,,Antony gaat níét naar Manchester United. Het klopt dat Antony graag weer samen zou werken met Erik ten Hag, maar als hij samen wil werken met Erik ten Hag raad ik hem af om naar Manchester United te gaan. Bovendien is de regio Manchester behoorlijk heuvelachtig. Gezien de favoriete verplaatsingsmethode van Antony, rollend, zou een transfer naar Old Trafford een onverstandige keuze zijn.”

De Bijbelse gast wist ook te melden waar Antony wél naar toe gaat. ,,Brighton & Hove Albion. Een mooie club uit de Premier League met een fijn strand en dat is voor een Braziliaan natuurlijk fijn. Brighton presteert uitstekend en staat momenteel op een keurige vijfde plek, al kan ik alvast verklappen dat ze daar dit seizoen niet eindigen. En bij Brighton gaat Antony voetballen met Joël Veltman: nóg een extra reden om bij die club te tekenen. Het is klip-en-klaar en deze week zet Antony zijn handtekening onder een vijfjarig contract.”

Zoon

Pierre van Hooijdonk vroeg tot slot hoe het komt dat Antony zijn lot in Gods handen legt. Volgens God is dat logisch. ,,Antony en al zijn teamgenoten bij Ajax zijn zonen van mij. Als zijn vader weet ik heus wel waar hij naartoe gaat.”

Deel dit artikel: