Goed nieuws: Ajacied Martínez verlaat intensive care

Ajacied Lisandro Martínez is niet langer in levensgevaar. De Argentijnse verdediger werd tijdens PSV – Ajax met een ambulance afgevoerd en moest een nachtje op de IC van het Catharina-Ziekenhuis in Eindhoven verblijven, maar is aan de beterende hand.

De topper in de eredivisie werd zondagmiddag overschaduwd door de trieste aftocht van de overal gerespecteerde Martínez. In de vijfde minuut van de blessuretijd stortte de achterhoedespeler ter aarde na een schandalige aanslag van PSV’er Phillipp Mwene op de bal.

Stabiele zijligging

Martínez wist persoonlijk gevaar te voorkomen door zichzelf in de stabiele zijligging te rollen. EHBO’ers spoedden zich naar de onfortuinlijke voetballer, maar hun hulp kwam te laat: hij was al naar het Catharina-Ziekenhuis gerold, ruim drie kilometer ten noorden van het Philips Stadion. Ajax mocht van scheidsrechter Makkelie evenwel niet meer wisselen, omdat die van mening was dat Martínez het speelveld nog niet volledig had verlaten.

Overgeplaatst

Uit voorzorg bleef de Argentijn een nachtje op de IC, maar maandagochtend werd hij overgeplaatst naar de afdeling Medium Care voor verdere revalidatie. Dat gebeurde op verzoek van de patiënt zelf in een rolstoel.

Deel dit artikel: