Goudfazant erkent nederlaag Tuinvogeltelling niet: ‘Duizenden waarnemingen zijn ineens verdwenen’

De goudfazant weigert zich neer te leggen bij het resultaat van de voor hem teleurstellend verlopen Tuinvogeltelling. De bonte vogel moest zijn meerdere erkennen in de huismus, maar vermoedt dat er fraude in het spel is. Hij sluit een vlucht naar de rechtbank dan ook niet uit.

De huismus werd gisteren, bij de zonder incidenten verlopen editie van de Nationale Tuinvogeltelling, 64.000 keer geteld. De goudfazant slechts 23 keer, maar dat aantal kan volgens hem niet kloppen. ,,Ik ben de hele dag van tuin naar tuin gevlogen. Ik zag vele talloze mensen mijn naam noteren, maar blijkbaar zijn die waarnemingen nooit geteld. Het is een schande!”

Containers vol waarnemingen

De gedupeerde gevederde, bekend om zijn opvliegend karakter, vermoedt wel waar het is misgegaan. ,,Duizenden waarnemingen zijn ineens verdwenen en ik weet wel hoe dat kan. Verschillende mensen van mijn campagneteam zagen dat er zaterdagavond, vlak voor het ingaan van de avondklok, gft-containers aan de straat werden gezet. Daar zaten ongetwijfeld biljetten in die mij de winst hadden moeten bezorgen.”

De goudfazant maakte een aangeslagen indruk. Foto: David Castor via Wikimedia Commons

Naar de rechtbank

De goudfazant weigert zich dan ook neer te leggen bij het resultaat. ,,Ik heb bewijs dat er in Noord-Brabant, Limburg, Flevoland en Pennsylvania geknoeid is met de formulieren. Dat moet eerst uitgezocht worden en de rechtbank mag zich daarover buigen. Eerder zal ik mijn nederlaag niet erkennen en al helemaal niet aan die grijze huismus”, kwetterde de vogel misnoegd tijdens een ingelast persmoment bij Henkes Hoveniersbedrijf in Helmond.

Deel dit artikel: