Gözübüyük krijgt 2 punten in mindering na flater – arbiter fluit voortaan als Gozübüyük

De KNVB heeft Serdar Gözübüyük op de vingers getikt naar aanleiding van zijn wanprestatie van zondagmiddag. Tijdens Ajax – Heerenveen ging de scheidsrechter opzichtig in de fout, wat hem op puntenaftrek komt te staan.

Ippon
In de slotfase van het duel, bij een 3-3 stand, kegelde Ajax-keeper Kostas Lamprou Heerenveen-aanvaller Sam Lammers omver. Het hele stadion dacht aan een ippon, maar Gözübüyük was een andere mening toegedaan en liet doorspelen. Videoscheidsrechter Dennis Higler probeerde de leidsman met videobeelden te overtuigen, maar na het bekijken van een uitgebreide videodocumentaire van het moment bleef Gözübüyük bij zijn standpunt.

Gözübüyük bekijkt beelden, maar gaat niet overstag. Beeld: YouTube/KNVB

Keuken Kampioen Divisie
Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond haalde een dag na het duel fel uit naar de eigenwijze fluitist. ,,Dit soort fouten is op dit niveau onacceptabel. Serdar krijgt de komende weken wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie toegewezen. Ook krijgt hij twee punten in mindering. Voortaan fluit hij als Gozübüyük.”

Gozübüyük, die na de sanctie op zes punten staat, geeft aan teleurgesteld te zijn in Van Egmonds beslissing. ,,De Keuken Kampioen Divisie is niets voor mij. Ik vind dat te makkelijk.”

Riante voorsprong
Ondanks de straf ligt Gozübüyük nog altijd ruim aan de leiding in het puntenklassement. Zijn voorsprong op runner-up Björn Kuipers bedraagt nog altijd drie punten.

Deel dit artikel: