Grapperhaus opnieuw in de fout: minister rent naakt veld op tijdens FC Groningen – PSV

Voor de tweede keer in korte tijd heeft minister Ferdinand Grapperhaus zich vergaloppeerd. Na het knuffelen van zijn schoonmoeder overtrad hij zondagmiddag opnieuw de wet door naakt het speelveld te betreden terwijl FC Groningen daar voetbalde tegen PSV. En dat mag niet.

Het duel was nog maar een paar minuten oud toen arbiter Gözübüyük moest ingrijpen. De reden: een streaker op het veld liep. De ietwat gezette naakte man rende eerst richting middencirkel. Daarna spurtte hij naar FC Groningen-speler Arjen Robben en omhelsde hem, waarna de aanvaller wat theatraal naar de grond ging. Stewards konden de man snel overmeesteren en overdragen aan de politie.

Minister Grapperhaus rent het veld op, richting Arjen Robben.

Kritiek

De veldbestormer werd al snel geïdentificeerd als Ferdinand Grapperhaus, Het kwam de minister van Justitie en Veiligheid op stevige kritiek te staan, niet op de laatste plaats van het normaal zo genuanceerde twitterende publiek. ‘Grapperhaus moet aftreden’, schreef Barend op Twitter. Toch kreeg de bewindsman ook bijval. ‘No era penal!’, twitterde iemand uit Mexico.

Na zijn kleren trok Grapperhaus ook het boetekleed aan. “Ondanks de genomen maatregelen ben ik er niet in geslaagd achter het hek te blijven, mijn kleren aan te houden en op anderhalve meter afstand van de spelers te blijven. Dat spijt me. Het was een spontane actie, maar ik had het goede voorbeeld moeten geven, Of ik op het matje moet komen, weet ik nog niet. Daar ben ik vanmiddag al op geweest, anders had ik dit probleem niet gehad”, zei hij, zichtbaar geëmotioneerd, tegen een eveneens geëmotioneerde NOS-verslaggever Joep Schreuder. Een omhelzing tussen de twee kon ternauwernood voorkomen worden door een oplettende cameraman.

Consequenties

Of de onbezonnen actie consequenties heeft, is nog maar hoogst onzeker. Volgens Haagse bronnen maakt de Kamer komende week bekend dat de boete op streaken met terugwerkende kracht wordt afgeschaft. Mocht dat werkelijk gebeuren, dan is Grapperhaus komende zaterdag gewoon inzetbaar als PSV thuis FC Emmen ontvangt.

Deel dit artikel: