‘Grote kans op volledig herstel Steven Berghuis’


Gevreesd werd voor het einde van zijn carrière, maar het is niet uitgesloten dat Steven Berghuis ooit nog kan voetballen. De Feyenoorder raakte zondagmiddag ernstig gewond na een laffe aanslag van opponent Willem Janssen. Zijn revalidatiekliniek kwam een dag later met goed nieuws: de kans op herstel is groot.

Stabiele zijligging
De beelden van de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht gaan de wereld over. Niet vanwege een spectaculair doelpunt of een bijzondere uitslag, maar wegens de schandalige actie van Utrecht-speler Willem Janssen. Zonder aanwijsbare reden sloeg Janssen zijn tegenstander Berghuis ongenadig hard tegen de vlakte.

Toegesnelde Feyenoorders hadden de tegenwoordigheid van geest om hun ploegmaat, die inmiddels buiten westen was, in de stabiele zijligging te leggen. Niet veel later arriveerde de traumaheli die Berghuis naar revalidatiekliniek Rijndam in Rotterdam bracht. Gelukkig bleek al snel dat Berghuis buiten levensgevaar was.

Veel geluk
Maandag bracht de kliniek mooi nieuws naar buiten. ,,Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de kans op volledig herstel van Steven Berghuis groot is. Het is niet uitgesloten dat hij over een x-aantal jaren zelfs weer kan voetballen. Hij is bij kennis en heeft waanzinnig veel geluk gehad”, aldus een woordvoerder.

null

null

Emoties
Het tragische incident maakte veel emoties in het land los. Veel internetters spraken schande van de aanslag van Janssen. Hij mag nooit meer voetballen, was de collectieve teneur. En ook bekende Nederlanders mengden zich in de discussie, zoals kickbokser Rico Verhoeven. ,,Ik heb in mijn leven veel klappen moeten incasseren, maar gelukkig niet zo hard als deze.” Verder kondigde 3FM direct aan om te stoppen met het Glazen Huis. ,,We willen de aandacht niet afleiden van te verwachten inzamelingsacties ten behoeve van Steven Berghuis”, liet een woordvoerder van het radiostation weten.

Willem Janssen, de laffe dader, wilde zelf niet reageren op het voorval. ,,Zonder advocaat zeg ik niets”, was het enige dat hij kwijt wilde. Zijn trainer was maandag echter niet bereikbaar voor een verklaring.

Bekijk hieronder de beelden van de overtreding. LET OP: DEZE BEELDEN KUNNEN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN!