Gul gebaar: Marc Overmars compenseert meegereisde fans na wanprestatie


Marc Overmars heeft zich na de gênante nederlaag van Ajax tegen Feyenoord (6-2) opnieuw van zijn beste kant laten zien. De directeur voetbalzaken van Ajax compenseert alle meegereisde fans. Zij krijgen het aankoopbedrag van hun kaartje en de reiskosten terug.

Uit eigen zak
,,Het was schandalig wat we vandaag hebben laten zien”, vertelde Overmars na de Klassieker. ,,Vooral voor al onze meegereisde fans, en dat zijn er traditiegetrouw erg veel als we uit bij Feyenoord spelen, vind ik het vervelend. Ik betaal de kosten van hun kaartje terug en hun reiskosten ook. Uit eigen zak, en dat mag je best opschrijven.”

Marc Overmars toont zich andermaal een gulle gever. Beeld: YouTube/AFC Ajax

Niet geteld
Om hoeveel gedupeerde Ajaxfans het gaat, durft de ruimhartige Overmars niet te zeggen. ,,Ik heb niet geteld hoeveel mensen er in het uitvak zaten, want ik was zelf ook niet in het stadion. Supporters van Ajax zijn namelijk niet welkom in De Kuip. Of ik anders ook had aangeboden om onze fans te compenseren? Daar kan ik nu niet op ingaan.”

Ondanks de keiharde nederlaag ziet Overmars ook positieve dingen: ,,We hebben vandaag de tweede plek op de ranglijst verstevigd; het verschil is opgelopen tot vijf punten. Oké, het gaat om het verschil met koploper PSV, maar dat is een detail.”