Guus Meeuwis onthult naam voor gerenoveerde woning: Huis Tilburg

Guus Meeuwis heeft de naam van zijn nieuwe woning bekendgemaakt. De Brabantse chansonnier woont voortaan in Huis Tilburg. Meeuwis koos de naam zelf uit tal van inzendingen.

Duizenden mensen stuurden een naamsuggestie in, vertelt de muzikant. ,,Daaruit heb ik een shortlist van vijf namen opgesteld. De kanshebbers waren Guus’ Huus, DakLoos, Huisje McHuisface, Twan Huys en dus Huis Tilburg, de onbetwiste winnaar. Die naam is zó ontroerend goed en zó origineel, dat hij een plekje in mijn volgende instrumentale liefdeslied verdient.”

Atoombunker

Niet iedereen in Meeuwis’ directe omgeving vindt de gerenoveerde woning een aanwinst voor de wijk. Sommige Tilburgers, al dan niet verwend door al het fraais in hun stad, noemen het zelfs een atoombunker waar Kim Jong-un jaloers op mag zijn. Anderen vinden dat de constructie ongeveer evenveel gezelligheid uitstraalt als de gemiddelde concertzaal in coronatijd.

De vocalist denkt daar anders over: ,,Ik vind het prachtig en ik moet erin wonen. Sommige van mijn nummers zijn zelfs geïnspireerd op de bouwtekeningen. Zoals de eerste zin van De Weg: ‘Ik kan nauwelijks wat zien’. Dat slaat op het ontbreken van glas. En de titel Ik wil nog niet naar huis refereert zelfs volledig aan dit huis. Dat hoef ik verder niet uit te leggen, denk ik. Ik ga hierin genieten met de zachte G en de mening van anderen interesseert me weinig tot niets.”

Alle mensen die de gekozen naam, Huis Tilburg dus, hebben ingezonden, krijgen een taart. Onder hen een opvallende naam:  collega-zanger Pascal Jakobsen van BLØF. ,,Ik houd van simpele teksten zonder vergezochte diepere betekenis. Vandaar Huis Tilburg. Dat dekt de lading en die naam blijft niet meanderen in de ochtendmist van mijn overpeinzingen. Gewoon, klare taal en to the point. Net als mijn songteksten.”

Deel dit artikel: