Haller mag toch in Europees verband uitkomen na correcte inschrijving voor Eurovisie Songfestival

Ajax-recordaankoop Sebastien Haller krijgt dit voorjaar toch de kans om op een Europees podium te schitteren. Hij mag weliswaar niet deelnemen aan de Europa League-wedstrijden, maar kan wél voor Frankrijk uitkomen op het Eurovisie Songfestival.

Woensdagavond kwam naar buiten dat Ajax Haller niet heeft aangemeld voor de Europa League. Technisch brein Marc Overmars heeft een vermoeden waar het fout is gegaan. ,,Het lijkt erop dat onze stagiaire het verkeerde inschrijfformulier heeft gebruikt. Toegegeven: de formulieren voor de Europa League en het Eurovisie Songfestival lijken ook wel wat op elkaar en natuurlijk is het een hectische tijd, met die avondklok en zo. We hebben dit uitgesproken en hebben intern afgesproken dat we het er niet meer over hebben.”

Sebastien Haller hoopt in mei te scoren bij de jury. Beeld: YouTube/AFC Ajax

Lichtpuntje

Lichtpuntje is dat Haller in mei wél mag uitkomen op het Eurovisie Songfestival. Overmars: ,,Het formulier was op tijd verstuurd, dus niets staat een succesvolle deelname in de weg. Of Sebastien Haller kan zingen weet ik niet. Maar dat is volgens mij ook geen criterium om toch succes te kunnen hebben.”

Het Songfestival is eind mei in Rotterdam. De presentatie daarvan is helaas weer in handen van Jan Smit. Sebastien Haller zal in de eerste voorronde optreden met het gevoelige chanson ‘Ne m’oublie pas’ (vergeet mij niet).

Deel dit artikel: