Handig overzicht voor overvolle sportzondag: zware bergetappe Silverstone, F1 in Pyreneeën en meer


De sportliefhebber beleeft vandaag een prachtige dag. Het aanbod van sport op tv is zo groot, dat het zelfs als verwarrend kan worden ervaren. Voor het overzicht hebben we daarom een handig spoorboekje gemaakt. 

11.50 uur: Boeiende etappe op Silverstone.
Het Tourpeloton koerst vandaag op het Britse Silverstone: een relatief vlakke rit met veel snelle bochten. Tactiek is belangrijker dan ooit. De vraag is: kiest Bauke Mollema voor een tweestopstrategie of zoekt hij drie keer de pits op? En komen de renners van Team Sky weer met elkaar in botsing? Het belooft een mooie koers te worden.

14.00 uur: Formule 1-race naar Andorra.
Voordat het Formule 1-circus morgen een rustdag heeft, staat er vanmiddag een zware bergrit in Andorra op het menu. De coureurs moeten afrekenen met een aantal venijnige klimmen. Kan Max Verstappen opnieuw voor een verrassing zorgen en naar een etappezege demarreren? Geeft Lewis Hamilton opnieuw een meerenner een klap? Alles is mogelijk, zolang de coureurs de hongerklop maar voor zijn.

Kan Max Verstappen weer stunten in het hooggebergte?

Kan Max Verstappen weer stunten in het hooggebergte?

15.00 uur: Finale Wimbledon in Stade de France
Na twee weken toptennis treffen Milos Raonic en Andy Murray elkaar in een volgepakt Stade de France. Het is de eerste keer dat beide heren de degens kruisen in een Parijse Wimbledon-finale. Het duo kan rekenen op tienduizenden Franse en Portugese supporters op de tribune, die zich waarschijnlijk flink zullen laten horen als de bal in het net vliegt.

17.00 uur: Slotdag EK atletiek op Wimbledon
De beste atleten van Europa komen voor het laatst in actie op het centre court van Wimbledon. Op het heilige gras proberen in wit geklede hoogspringers over het net te komen terwijl de fans zich – volgens de traditie – tegoed doen aan aardbeien en slagroom.

21.00 uur: Eindstrijd EK voetbal in Amsterdam
Het Olympisch Stadion in Amsterdam is het decor van de EK-finale. Na vier weken soms matig voetbal ontmoeten Frankrijk en Portugal elkaar. Frankrijk is favoriet, maar moet wel rekening houden met gevaarlijke hordes: rondvliegende speren, discussen en natuurlijk de Portugese verdediger Pepe. Wat ook interessant is: wint Ronaldo de steeplechase, of stopt hij bij de waterbak om zichzelf te bewonderen in de weerspiegeling?

Veel kijkplezier gewenst!