Handreiking KNVB na slecht duel Oranje: alle toeschouwers krijgen geld terug

Dat het spel van het Nederlands elftal maandagavond niet om aan te zien was, heeft blijkbaar ook de KNVB gemerkt. Om dat enigszins goed te maken, tast de voetbalbond diep in de buidel: iedereen die een kaartje kocht voor Nederland – Italië krijgt de ticketprijs vergoed.

Goed was het niet bepaald, want Oranje in de Johan Cruijff ArenA liet zien. Met uitzondering van Joël Veltman behaalde eigenlijk niemand aan Nederlandse zijde zijn gebruikelijke niveau. Het spel was traag, besluiteloos en ongeïnspireerd. Al bij het rustsignaal klonk er al een flink fluitconcert door de voetbaltempel.

Na de theepauze ging het niet veel beter. Het leek er geen moment op dat Oranje de opgelopen 0-1 achterstand zou gaan goedmaken en al ruim voor tijd verlieten de eerste supporters het stadion – hoogst zeldzaam in de ArenA. Op het moment dat de spelers van shirt wisselden, waren de tribunes dan ook al leeg. Terecht, bleek achteraf, want de ploeg van de ervaren bondscoach Dwight Lodeweges stelde ernstig teleur.

Oranje stelde de fans ernstig teleur. Zij krijgen hun geld terug. Beeld: YouTube/Ziggo Sport

Schadeloos

Dat vond ook de KNVB. Zij vonden het optreden van Oranje zó slecht, dat alle aanwezigen hun geld teruggestort krijgen. ,,Het bijwonen van een interland moet een mooi, inspirerend avondje uit zijn. Dat was het deze keer niet. Voor deze keer stellen wij de gedupeerden schadeloos”, schrijft de bond in een statement. Hoe hoog de Zeister schadepost is, meldt de verklaring niet. Uitgaande van het altijd in de ArenA aanwezige aantal fans van ruim 50.000 en een gemiddelde ticketprijs van zo’n € 30,- wordt uitgegaan van een bedrag met zes nullen achter de komma.

Aanwezigen kunnen de handreiking van de KNVB in ieder geval waarderen. ,,Ik heb als één van de weinigen negentig minuten zitten kijken. Het was niet om aan te zien en ik weet niet of ik nog ooit naar Oranje ga, maar dit is in ieder geval een mooi gebaar”, aldus toeschouwer Mohamed Ihattaren.

Deel dit artikel: