Harde kritiek Johan Boskamp op Mario Götze: ‘Hij is veel te dik’

Mario Götze speelde gisteravond maar een halve wedstrijd met PSV mee tegen de Spaanse grootmacht Granada. Voor tv-analyticus Johan Boskamp de bevestiging van wat hij al wist: de Duitser is niet fit en dat komt vooral door zijn zwaarlijvigheid.

,,Ik weet niet wat Götze de afgelopen jaren allemaal gedaan heeft, maar waarschijnlijk is hij veel bij de McDonald’s geweest”, vermoedt Boskamp. ,, Hij is veel te dik. Alleen al in zijn gezicht is hij vijf kilo te zwaar. Die jongen zal best iets kunnen met een bal, maar ik vermoed vooral met een bamibal. Laat hem eerst eens een BMI van onder de 30 bereiken. Met dit postuur kan hij in de vierde klasse van de amateurs nog niet mee.”

Boskamp fileerde Mario Götze. Beeld: YouTube/Veronica Inside

Tips

Boskamp heeft wel wat tips voor de ex-wereldkampioen. ,,Let goed op je voeding: probeer gezond en gevarieerd te eten en niet vaker dan zes keer op een dag. En beweeg zo nu en dan. Al ga je maar een half uurtje wandelen, dan is dat beter dan op de bank zitten met een zak chips. Doe ook eens mee aan een groepstraining van PSV. Baat het niet, dan schaadt het niet.”

Götze reageert dankbaar op de tips van de tv-persoonlijkheid. ,,Johan Boskamp is toch een grootheid. Daar kan ik, als vadsige semiprof, alleen maar van leren.”

Deel dit artikel: