Harde maatregelen bij PSV: spelers moeten voortaan trainen


PSV doet alles wat het kan om een einde te maken aan de matige vorm waarin de selectie momenteel verkeert. Trainer Mark van Bommel gaat met ingang van komende week zelfs trainingen organiseren voor zijn kwakkelende selectie.

Van Bommel over zijn omstreden besluit: ,,Ik vind het oprecht vervelend voor de jongens dat ik beslag leg op hun vrije tijd. Ze doen hun best, creëren mogelijkheden tot kansen en achter sommige dingen die ze op het veld doen, zit best een idee. Maar het is gewoon niet genoeg en dus gaan we trainen. Dinsdag en donderdag, van 19.00 uur tot 20.00 uur.”

Schieten op Zoet
Over de inhoud van de trainingssessies moet de goedlachse oefenmeester, vaak genoemd als toekomstig bondscoach, nog nadenken. ,,Ook voor mij is dit nieuw, maar je moet denken aan wat pass- en trapoefeningen. En om het zelfvertrouwen van de jongens te vergroten laat ik ze misschien vanaf dertig meter op het doel van Jeroen Zoet schieten: scoren is voor elke voetballer fijn.”

De Limburger vervolgt: ,,Ik hoor weleens wilde verhalen dat de PSV-selectie een paar keer per week traint, maar dat is onzin. Er komen soms inderdaad wat spelers naar De Herdgang om een kopje soep te eten, een pilsje te drinken en wat te babbelen met wat mopperende vrijwilligers, maar veel meer stelt het niet voor. Alleen weet niemand dat, want onze zogenaamde trainingen zijn altijd besloten.”

Mark van Bommel verhaalt over zijn onorthodoxe plannen. Beeld: NOS.nl

Salarisverhoging
Armindo Tué Na Bangna, de Portugese nieuwe aanwinst, wordt niet blij van de trainingsplannen. ,,Zo hadden we het niet afgesproken tijdens de contractbesprekingen. Mijn salaris is gebaseerd op negentig minuten werk per week, hooguit honderdtachtig als we onverhoopt een keer een Europees voorrondeduel of een bekerwedstrijd moeten spelen. Ik wil best af en toe komen trainen, maar dan moet daar wel een salarisverhoging tegenover staan.”

Reservespeler Hirving Lozano, die zaterdagavond tegen FC Twente negentig minuten op de bank bleef, heeft juist wél zin om te gaan trainen. ,,Fijn dat ik toch een paar keer per weer tegen een bal kan trappen. Dan betaal ik mijn contributie tenminste niet voor niets.”