Hartverwarmend: geschrokken landen helpen Nederland met wederopbouw na horen speech Baudet


Nederland ligt in puin, maar gelukkig is er hulp onderweg. Verschillende landen hebben na het horen van de overwinningsspeech van Thierry Baudet spontaan hulpacties georganiseerd. Het grootste deel daarvan komt ten goede aan de wederopbouw van ons land.

Amerikaanse puinruimers
De Amerikaanse president Donald Trump belde donderdag naar premier Mark Rutte om hem sterkte te wensen. Trump: ,,Ik ben ervan geschrokken toen ik hoorde dat Nederland blijkbaar aan de rand van de afgrond staat en geheel in puin ligt. We hebben hulptroepen naar onze bondgenoot gestuurd om puin te ruimen en te helpen met de wederopbouw. Ik heb ons leger bevolen om de brokstukken mee terug naar de VS te nemen; die komen goed van pas bij het bouwen van de muur op de grens met Mexico.”

Nederland is er slecht aan toe. Hier zien we Rotterdam. Foto: Wikimedia CC/Министерство обороны Российской Федерации

Fascisme
Ook de Italiaanse premier Giuseppe Conte bracht zijn steunbetuigingen over aan Rutte. ,,Ik heb het nieuws over Nederland een tijdje niet heel goed gevolgd, maar blijkbaar is het ineens een fascistisch land geworden. Als Italiaan kan ik me gelukkig niet voorstellen hoe vreselijk dat moet zijn, maar duidelijk is dat er nú hulp nodig is. In mijn land is er een grote hulpactie gaande. We hopen Nederland een mooie opbrengst te kunnen overhandigen.”

Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland, heeft door technische problemen nog geen vertaling van Baudets toespraak onder ogen gekregen, ,,Ik moet eerlijk bekennen dat ik daardoor ook niet helemaal begrijp wat hij probeerde te zeggen, maar volgens mij geldt dat ook voor de meeste Nederlanders. Ik maak me wel zorgen om de werkdruk in Nederland. Eerst had Rutte een black-out en een dag later had Thierry Baudet er ook een. Een black-out van twintig minuten, uitgerekend op het moment dat hij zijn toespraak hield. Hoe dan ook: Duitsland zal Nederland financieel steunen door geld en psychologen te sturen.”

Dankzij Thierry Baudet stroomt het geld binnen. Hier draagt hij een vertaalkoptelefoon om zichzelf te kunnen volgen. Foto: Wikimedia CC/Elekes Andor

Dankzij Thierry Baudet stroomt het geld binnen. Hier draagt hij een vertaalkoptelefoon om zichzelf te kunnen volgen. Foto: Wikimedia CC/Elekes Andor

Blijven geven
De hulpacties voor Nederland hadden donderdagavond al ruim 800 miljoen euro opgeleverd, maar het bedrag loopt snel op. Merkel roept haar landgenoten op gul te blijven doneren: ,,Er is heel veel geld nodig. Die dure woorden van Baudet moeten toch ergens van betaald worden.”