Heldhaftige man redt snikhete Mercedes uit brandende zon


Een dappere man uit Helmond heeft vrijdagochtend een heldendaad verricht. Toen hij een peperdure Mercedes in de brandende zon geparkeerd zag staan, aarzelde hij geen moment en bracht hij het voertuig naar een veilige locatie.

Ei bakken
,,Ik liep door de Lucas Gasselstraat en zag de wagen daar geparkeerd staan. Hij stond vol in de zon. De motorkap was gloeiend heet. Of ik er een ei op zou kunnen bakken? Waarschijnlijk niet, want ik kan niet koken”, vertelt de man, die anoniem wil blijven.

De dappere man met de auto, die het naar omstandigheden goed maakt.

Naar Polen
De weldoener kwam meteen in actie. ,,Ik keek even of er geen omstanders of agenten in de buurt waren. Toen dat niet het geval bleek, heb ik de deur geforceerd en een manier gevonden om de auto te starten. Vervolgens heb ik de airco aangezet, want het was inderdaad erg warm binnen. Het is nu belangrijk dat de auto kan afkoelen. Daarom breng ik hem naar een vriend in Polen, waar het koeler is. Die heeft daar een loods waar deze Mercedes in kan staan. Daar staat-ie uit de zon.”

Beloning
De goede man vermoedt dat de eigenaar van de verhitte auto al naar hem op zoek is. ,,Ik zag op Facebook berichten voorbijkomen met het verzoek om uit te kijken naar de wagen. Waarschijnlijk wil de eigenaar mij een beloning geven. Maar dat is echt niet nodig. Ik zorg wel dat ik zelf nog iets overhoud aan mijn goede daad.”