Helmond Sport blij met nieuw sportcomplex: ‘Kunnen straks eindelijk trainen’


Het licht staat op groen voor een nieuw sportcomplex voor Helmond Sport en daar is de nummer 19 van de Jupiler League uitermate blij mee. De grootste verandering is dat de spelers straks kunnen gaan trainen: ‘Ik ben benieuwd hoe dat is.’

Spannend
Onderdeel van het plan, dat dinsdagavond door de Helmondse gemeenteraad werd goedgekeurd, is namelijk de aanleg van een aantal trainingsvelden. Als die er liggen, kan de selectie gaan trainen. Trainer Roy Hendriksen bekent het best spannend te vinden. ,,Ik heb geen idee hoe de jongens gaan reageren als ik ze vraag twee rondjes warm te lopen of een gekleurd hesje aan te trekken. We moeten sowieso eerst nog een dag prikken waarop we gaan trainen, want daar heb ik nog nooit over na hoeven denken.”

Sportpaleis De Braak krijgt een make-over. Foto: fotomeulenhof.nl

Paar pilsjes
Nieuwkomer Grad Damen, een middenvelder, weet nog niet goed wat ervan te denken. ,,Ik heb afgelopen zomer natuurlijk niet voor Helmond Sport gekozen met het doel om te gaan trainen. Gewoon in het weekend een balletje trappen, na de wedstrijd een paar pilsjes drinken en that’s it. Ik denk ook niet dat mijn teamgenoten erop zitten te wachten om te gaan trainen. Zeker niet in de koudere maanden. De meesten hebben gewoon een drukke baan en zijn blij als ze een keer thuis zijn, snap je?”

Geen gewoonte van maken
Trainer Hendriksen benadrukt dat hij zeker niet te vaak wil gaan trainen. ,,We moeten er geen gewoonte van maken. Als we straks op elkaar ingespeeld durven te raken en onverhoopt wedstrijden gaan winnen, komen er meer toeschouwers. Voor je het weet is het nieuwe stadion dan alweer te klein. Dat zou erg zonde zijn.”