Helmond Sport brengt bod uit op Ajacied El Ghazi


Het is goed denkbaar dat Anwar El Ghazi zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax gespeeld heeft. Helmond Sport heeft zich donderdagochtend bij Ajax gemeld om te onderhandelen over een transfer. De nummer achttien van de Jupiler League zou bereid zijn om in de buidel te tasten voor de aanvallende middenvelder.

Breedteaankoop
,,Anwar El Ghazi is een speler die we al een tijdje op het oog hebben als breedteaankoop”, bevestigt Helmond Sport-directeur Mario Captein. ,,We zouden graag zien dat hij onze selectie komt versterken. Een basisplaats in het eerste elftal kunnen we hem natuurlijk niet beloven, maar in een seizoen heb je vaak wel meer dan twintig spelers nodig. We hebben een bod bij Ajax neergelegd en verwachten dat we er snel uitkomen. Ik wil niet zeggen hoe hoog ons bod is, maar reken maar op een bedrag met zes nullen achter de komma.”

El Ghazi nam woensdagavond al afscheid van zijn publiek en vorm. Foto: ANP Pro Shots

El Ghazi nam woensdagavond al afscheid van zijn publiek en vorm. Foto: ANP Pro Shots

Opmerkelijk moment
De interesse uit Helmond komt op een opmerkelijk moment. El Ghazi (21) speelde woensdagavond, in de parodie op een voetbalwedstrijd tegen FK Rostov, zó extreem slecht, dat een uitnodiging van Danny Blind hem nauwelijks meer kan ontgaan. Zijn trainer Peter Bosz wisselde El Ghazi dan ook na drie kwartier.

Hoewel de ongelukkige halfspeler na de wedstrijd ontkende dat er een transfer in het verschiet ligt, leek hij al wel degelijk op de hoogte van de belangstelling. Woensdagnacht vloog hij namelijk niet met Ajax terug naar Amsterdam, maar rechtstreeks naar Helmond.