Helmond Sport speelt voortaan met Michelinster op shirt


Op het shirt van Helmond Sport prijkt voortaan een ster. Geen Champions League-ster of ster die je mag dragen bij tien kampioenschappen, maar een Michelinster. Dat gebeurt ter ere van de prestatie van het Helmondse restaurant De Rozario, dat deze week bekroond werd.

Ster op de mouw
,,Ik heb Helmond Sport altijd al met een ster op de mouw willen zien voetballen”, licht directeur Leon Vlemmings toe. ,,Het is alleen iets te ambitieus om te denken dat we binnen nu en tweehonderd jaar tien kampioenschappen behalen, of ons kwalificeren voor de Champions League. Maar nu we, dankzij Restaurant De Rozario, een ster in de stad hebben, vinden we dat wij ook best met een ster op ons shirt mogen spelen. Ook al is dat een Michelinster.”

Het nieuwe shirt van Helmond Sport. Originele foto: Helmond Sport.

Het nieuwe shirt van Helmond Sport. Originele foto: Helmond Sport.

Korrels van Michelinbanden
De band tussen een Michelinster en een voetbalclub is, zo zegt Vlemmings, helemaal niet zo vergezocht. ,,Helmond Sport speelt op kunstgras. Dat ligt vol korrels van rubber, die zijn gemaakt van Michelin-autobanden. Bovendien spelen we in de Keuken Kampioen Divisie. Als we dan een keukenkampioen in onze eigen stad hebben, mogen we daar best trots op zijn.”

Mocht de sterrenkok nog ooit sportieve ambities hebben, dan is hij volgens Vlemmings altijd welkom bij zijn club: ,,Ik heb deze week een keer of tien gelezen dat Jermain de Rozario vroeger vuilnisman was. Dat komt mooi uit; een puinruimer op het middenveld kunnen we altijd gebruiken. Bovendien is hij nog vrij jong en in de kracht van zijn leven. Of het een bezwaar is dat hij nooit op niveau gevoetbald heeft? Nee hoor, dat hebben de meeste spelers van Helmond Sport ook niet.”

Supporters enthousiast
De meeste supporters van Helmond Sport, momenteel de nummer negentien op de ranglijst, reageren enthousiast op het nieuwe shirt. ,,Eindelijk zien we eens een paar sterren op het veld”, reageert een supporter op Facebook.