Helmond Sport verkiest aftrappende Prins Briek tot Man of the Match


Veel, maar niet alles mislukte gisteravond bij Helmond Sport. De aftrap was namelijk uitmuntend. Die werd verricht door carnavalsprins Briek XLV. En dat kwam hem op een eervolle uitverkiezing tot Man of the Match te staan.

Perfecte aftrap
Helmond Sport werd gisteravond op eigen veld afgedroogd door FC Volendam – niet bepaald het FC Barcelona van de Jupiler League. Het werd 1-4. Toch was het niet alleen maar kommer en kwel. De aftrap die symbolisch door William Verkoelen, de echte naam van de stadsprins, werd verricht, was namelijk perfect. ,,Ik ga vaak naar Helmond Sport kijken en zie ze in die wedstrijden vaker aftrappen dan me lief is. Vandaar dat ik wel weet hoe je een goede aftrap uitvoert”, zei Briek.

Hét hoogtepunt van de avond: de aftrap. Foto: De Keiebijters

In de kroeg
De jury was onder de indruk van Verkoelens balcontact en riep hem vlak voor het laatste fluitsignaal uit tot man van de wedstrijd. Verkoelen: ,,Ik zat op dat moment al in de kroeg, want het was niet om aan te zien. Als ik elf besluiteloze lamzakken wil zien, kijk ik wel naar mijn Raad van Elf.” De Helmonder keerde toch nog even terug om de prijs in ontvangst te nemen en zich te laten toejuichen door de fans.

De kersverse Man of the Match laat zich toejuichen door de nog aanwezige fans. Beeld: Supportersvereniging Helmond Sport

Profcontract
Met zijn goede balcontact won Verkoelen een gesigneerde wedstrijdbal. Ook bood Helmond Sport hem een profcontract voor 2,5 seizoen aan.