Helmondse treitervlagger zet vlogs van valse vlagpartijen online


Nu het amateurvoetbalseizoen weer is begonnen, duiken ze overal op: clubgrensrechters die het leven van van de tegenstander zuur maken. Vlagger Mark Meulendijks uit Stiphout (gemeente Helmond) is er zo een en maakt vlogs waarin hij laat zien hoe hij te werk gaat. Hij noemt zichzelf de eerste treitervlagger van Nederland.

Bijverdienen
Meulendijks, de vaste grensrechter van Stiphout Vooruit 4, werd geïnspireerd door de vele vlogs die hij de laatste tijd zag. ,,Die treitervloggers doen namelijk niets anders dan ik tijdens de wedstrijden: anderen irriteren en verveeld voor zich uit staren. Ik dacht: als ik daar video’s van maak en die online zet, kan ik mooi wat bijverdienen tijdens de wedstrijden.”

Irritatie
Zo gezegd, zo gedaan. Gisteren, in de competitiewedstrijd tegen Oranje Zwart 2, nam de 34-jarige Meulendijks zijn eerste vlagvlog op. Hij bouwde zijn grensrechtersvlag om tot selfiestick en filmde zichzelf negentig minuten lang. In het eerste treitervlagvlog is goed te zien dat de Stiphoutenaar bij ieder dreigend gevaar zijn vlag omhoog steekt, tot toenemende irritatie van de aanvallers van Oranje Zwart en de scheidsrechter. Na de wedstrijd, die eindigde in 2-1, richt Meulendijks zich tot de kijker. ,,Een goede grensrechter pakt zes punten per seizoen. Ik zit al op de helft.”

Treitervlagger Meulendijks in een zeldzame pose: met zijn vlag naar beneden.

Treitervlagger Meulendijks in een zeldzame pose: met zijn vlag naar beneden.

Verkeerd beeld
Volgens Meulendijks heeft hij al veel reacties op zijn YouTube-debuut ontvangen. ,,Ik was maandagochtend even in het buurthuis en daar werd ik door iedereen herkend, ondanks mijn zonnebril. Daarnaast ben ik vanavond te gast in de talkshow Pauw. Daar zal ik vertellen dat die vlogs een verkeerd beeld tonen en dat ik ook veel positieve dingen doe. Helaas laten die stigmatiserende vlogs dat niet zien.”

Meulendijks (met kampioensschaal) had vorig jaar een groot aandeel in het kampioenschap van zijn team. Hier draagt hij een zonnebril om zijn emoties te verbergen.

Meulendijks (met kampioensschaal) had vorig jaar een groot aandeel in het kampioenschap van zijn team. Hier draagt hij een zonnebril om zijn emoties te verbergen.

Korte metten
Niet iedereen is overigens blij met het werk van de treitervlagger. Rob van Oorschot, de vaste thuisfluiter van Stiphout Vooruit 4, is van plan korte metten te maken met het gedrag van zijn assistent. ,,Als het aan mij ligt, zetten we hem snel buitenspel. Dan weet hij ook eens hoe dat voelt.”