Hou je hoofd koel met deze 7 tips om de hitte te overleven

Heel misschien heb je er iets van meegekregen: het is momenteel aardig warm buiten. Het valt niet mee om in deze dagen te blijven functioneren, maar met onze zeven zomerse tips is de kans dat je je kleinkinderen later kunt vertellen over deze horrorzomer een stuk groter.

1. Steek de barbecue (niet) aan

Barbecueën is best een gedoe. Je moet vlees halen, maar ook bier, houtskool en aanmaakblokjes. En dan moet je ook nog eens een uur wachten tot de Weber precies op de juiste temperatuur is. Gelukkig is het nu een stuk makkelijker, want met deze hitte hoef je de BBQ niet aan te steken: je vlees wordt door de zon vanaf de bovenkant gegaard.

2. Zet de koelkast open

Buiten is het een graad of 35. In de koelkast meestal rond de 5 graden. Als je het keukenraam en de deur van de koelkast opent, vermengt de warme lucht zich met de koudere lucht, en ontstaat er een gemiddelde, zeer behaaglijke temperatuur van 20 graden.

Tekst gaat verder onder deze hinderlijke foto.

Onnodige stockfoto van Pixabay om claims te vermijden.

3. Drink bier

Waterbedrijf Vitens adviseert om niet te veel water te gebruiken. Daarom kun je beter bier drinken (Heineken mag ook). Dat is een uitstekende dorstlesser. Bovendien ben je na een paar pils minder gevoelig voor vervelende prikkels, zoals extreme hitte en collega’s die je na je verlof uitmaken voor vakantieganger.

4. Sluit je huisdier ’s morgens of ’s avonds op in de auto

Je leest er vaak over op hete dagen: mensen die hun huisdier achterlaten in hun auto die in de brandende zon is geparkeerd. Het is algemeen bekend dat huisdieren het erg fijn vinden om een paar uur in auto’s opgesloten te worden terwijl hun baasje gaat winkelen, maar je kunt dat ook prima in de ochtend, ’s avonds of zelfs ’s nachts doen tijdens het online winkelen. Je viervoeter zal je dankbaar zijn.

5. Geef een huisfeest

Tuinfeesten zijn momenteel erg populair. Logisch, want verder is er deze zomer maar bar weinig te doen. Niettemin is het geven van een tuinfeest op dit moment niet zo verstandig. Je kunt beter een huisfeest geven, dat is veel koeler. Extra tip: zet de muziek wat harder, anders horen je buren niks.

6. Graaf een kuil

Hoe dichter bij de zon je bent, hoe warmer het is. Daarvoor hoef je geen natuurkunde of desnoods muziekwetenschappen gestudeerd te hebben. Door een kuil te graven op het strand en daar in te gaan liggen, ben je verder van de zon verwijderd en is het een stuk aangenamer. De Duitsers doen dit trouwens al decennia en veel van hen maken het naar omstandigheden goed.

7. Parkeer je auto binnen

Niet alle huizen zijn voorzien van airco. Dat geldt wél voor bijna alle auto’s. Daarom een handig foefje: parkeer je auto binnen, start de motor, zet de airco aan en doe alle ramen open. Binnen no-time is het lekker koel in huis. Heb je geen idee hoe je je auto in de woonkamer moet krijgen, geef je autosleutels dan aan je vrouw of vriendin en vraag haar om de wagen achteruit op je oprit te parkeren. Succes verzekerd. En hopelijk je auto en inboedel ook.

Fijne zomer nog!

Deel dit artikel: