Hugo de Jonge geschokt door aankondiging avondklok: ‘Kan nu niet meer naar talkshows’

Hugo de Jonge heeft geschrokken gereageerd op de avondklok-aankondiging door Mark Rutte. De gezondheidsminister vreest dat hij daardoor voorlopig niet meer kan aanschuiven bij talkshows. Hij overweegt een hond aan te schaffen of te huren om de maatregel te omzeilen.

Naar verwachting geldt er in Nederland over een aantal dagen een verbod om tussen 20.30 uur en 4.30 uur buiten te zijn zonder schriftelijke verklaring, mens of dier in nood of aangelijnde hond. Een bittere pil voor De Jonge. ,,Dit had ik niet aan zien komen, zeg. Normaal gesproken schuif ik elke avond aan bij twee of drie talkshows en die zijn pas later op de avond. Binnenkort kan dat dus niet meer. De gevolgen daarvan moet je niet onderschatten.”

Hugo de Jonge (rechts) reageert op de avondklokmaatregel. Beeld: YouTube/NOS.nl

5 Uur Show of Harry Mens

Door de avondklok worden de mogelijkheden om nog in de media te verschijnen voor De Jonge beperkt. ,,Mijn avondroutine dreigt hierdoor verstoord te raken. Ik zal het de komende weken moeten doen met de 5 Uur Show en Business Class met Harry Mens, maar eigenlijk zit ik daar niet op te wachten. Die vent is nog nietszeggender dan Irma Sluis.”

Om toch plaats te kunnen nemen in de studio’s van Op1 en Jinek, overweegt de CDA’er de aankoop of inhuur van een hond. ,,Met een aangelijnde hond kun je nog steeds overal naartoe. Wat voor ras ik overweeg? In elk geval een jonge. Ik denk een pitbull. Die komt goed van pas als ik Lange Frans, Famke Louise of Tijl Beckand onverhoopt een keer in een studio tref.”

Deel dit artikel: