Huis verzorger Brazilië populair bedevaartsoord na wonderbaarlijke genezingen Neymar


Vergeet Lourdes en Santiago de Compostela; de populairste bedevaartsplaats van dit moment is te vinden in Brazilië. Tienduizenden gelovigen zoeken momenteel hun heil bij het huis van Ricardo Rodrigues, de verzorger van de Braziliaanse voetbalploeg. Nadat de wonderdoener Neymar een aantal keren opnieuw tot leven heeft gewekt, achten mensen hem in staat om alle ziektes te genezen.

Voor Rodrigues’ huis aan de rand van Belo Horizonte is het sinds maandagavond een komen en gaan van pelgrims. Zij dragen afbeeldingen van de Braziliaanse waterzakdrager, steken kaarsjes aan en doen schietgebedjes. ,,We hopen dat Brazilië komend weekend door twee doelpunten van de topzware Belg Fellaini uit toernooi wordt getrapt, zodat we spoedig een glimp van onze verlosser kunnen opvangen en hij me van mijn verslaving af kan helpen”, zegt Diego uit Argentinië.

Drukte nabij het huis van Rodrigues.

Wonderen
Onder de aanwezigen ook jichtpatiënt Xavier uit Frankrijk. ,,Ik zou eigenlijk naar Lourdes gaan om om genezing te verzoeken, maar toen zag ik het werk van Rodrigues op tv. Hij is er tijdens dit WK al in geslaagd om Neymar een keer of dertig te genezen van een zeer ernstige aandoening, en hem zelfs te laten herrijzen nadat iedereen in het stadion dacht dat hij overleden was. En dat door alleen maar een spons en waterzak te gebruiken. Rodrigues is zonder twijfel iemand die wonderen verricht waar ze in mijn land ‘vous’ tegen zeggen.”

Rodrigues geneest Neymar op miraculeuze wijze.

Rodrigues geneest Neymar op miraculeuze wijze.

Tot leven wekken
Bij het huis van Rodrigues staan inmiddels ook afgevaardigden van de Duitse, Argentijnse, Colombiaanse, Portugese en Deense voetbalbond. Zij hopen dat de wonderdokter ook de WK-droom van hun landen weer tot leven kan wekken.