Huldiging op Museumplein bij Nations League-winst Oranje

Mocht Oranje zondagavond de Nations League winnen, dan is er een dag later een grootse huldiging op het Amsterdamse Museumplein. Daar is zondagavond ook de wedstrijd tegen Portugal op een reusachtig scherm te zien.

Unieke prestatie
,,Het winnen van de Nations League is een vrij unieke prestatie”, weet de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. ,,Ik weet niet precies wanneer Nederland voor het laatst heeft gewonnen, maar het is in mijn ambtstermijn in ieder geval nog nooit gebeurd. Die prestatie weet de gemeente Amsterdam natuurlijk op waarde te schatten. Bij een overwinning vindt er dan ook een feestelijke huldiging plaats.”

Die huldiging zal, net als het kampioensfeest van Ajax, ’s middags om vier uur van start gaan. Halsema: ,,Op dat tijdstip kunnen er weinig mensen van buiten de stad aanwezig zijn omdat ze moeten werken, dus dat is ideaal. Het programma is verder gelijk aan dat van het kampioensfeest van Ajax. Wel verzoeken we mensen deze keer om geen bier van Amstel of Heineken naar me te gooien, tenzij blikvangers Matthijs de Ligt en Edwin van der Sar dicht bij me staan.”

Beelden van Max Verstappen óf Nederland – Engeland
De finale tegen Portugal wordt zondagavond ook op een groot scherm vertoond. Mocht Nederland onverhoopt op achterstand komen, dan overweegt de organisatie over te schakelen naar de Grand Prix van Canada, zodat de sfeer toch goed blijft. Mocht Max Verstappen onverhoopt ook op achterstand of langs de baan komen, dan laat de organisatie beelden van de blunderende Engelse verdediging zien, zodat er toch genoeg te lachen is op het plein en de stemming gemoedelijk blijft.

Het Museumplein, waar het zondag en maandag allemaal gaat gebeuren,

Indrukwekkend
KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag kon blijkbaar niet wachten tot zondagavond. Hij bezocht het Museumplein vrijdagmiddag al en deelde zijn uitzicht op het nagenoeg lege plein enthousiast met zijn digitale volgers en volgelingen.

Deel dit artikel: