Huldiging PSV verplaatst naar Amsterdam


Mocht PSV zondag de landstitel grijpen, dan is het kampioensfeest niet in Eindhoven. De kersverse landskampioen zal dan na de wedstrijd op de platte kar naar Amsterdam worden vervoerd, waar de huldiging dan ook plaatsvindt.

Te korte rit
De afgelopen jaren reed de platte kar altijd van het Philips Stadion naar het Stadhuisplein in Eindhoven. ,,Maar we kregen signalen dat de spelers die rit te kort vonden”, vertelt clubdirecteur Toon Gerbrands. ,,Logisch ook; de rit op de platte kar is het hoogst haalbare als voetballer en een ritje van amper twee kilometer is dan wat kort. Vandaar dat we het wat verder van huis zoeken.”

Wint PSV zondag, dan koerst de platte kar richting Amsterdam. Beeld: EDtv

Balkonscène op Leidseplein
‘Wat verder van huis’ is in dit geval Amsterdam. Bij een overwinning op de godenzonen vertrekt de platte kar rond 19.00 uur richting het Leidseplein. Daar zal dan ook de traditionele balkonscène zijn. Gerbrands: ,,Om 22.00 uur hopen we klaar te zijn met de huldiging. Daarna wordt Studio Voetbal op grote schermen getoond, speciaal voor de lokale voetbalfans, want we verwachten dat het programma geheel in het teken staat van de tweede plaats van Ajax.”

Sommige Ajax-fans noemen de kampioensplannen van PSV ronduit provocerend. Sjaak Swart, die de kampioenswedstrijd zal bijwonen, bekijkt echter vooral de voordelen: ,,Hopelijk mag ik ook mee op de platte kar. Dan kan ik me tijdens de wedstrijd tenminste vol laten lopen, zodat ik de wedstrijd en huldiging van die anti-voetballers maandag weer vergeten ben.”