Ibrahim Afellay geblesseerd aan aanvoerdersband – captain weken uit de running

Ibrahim Afellay heeft een nieuwe tegenslag voor de kiezen gehad. De kersverse aanvoerder van PSV is dinsdagavond geblesseerd geraakt aan de aanvoerdersband. Hij staat waarschijnlijk vier weken langs de lijn.

Gejuicht
,,Vlak voor de wedstrijd tegen Basel ontving ik van de trainer de aanvoerdersband”, vertelt de pechvogel. ,,Die heb ik natuurlijk meteen aangetrokken, ondanks dat ik op de tribune zat. Toen we in blessuretijd de 3-2 scoorden, is er een scheurtje in de aanhechting gekomen. Waarschijnlijk heb ik te abrupt gejuicht, maar ja: je verwacht natuurlijk ook niet dat we in blessuretijd scoren.”

Ibrahim Afellay heeft opnieuw pech. Foto: Wikimedia CC/Paulblank

Zeldzame blessure
Clubarts Stijn Indenherberghe vindt dat de 33-jarige oud-international uitzonderlijk veel pech heeft. ,,Een aanvoerdersbandblessure is redelijk zeldzaam. Minder dan tien procent van alle voetballers komt ervoor in aanmerking en een nóg kleiner deel krijgt ooit problemen door de band. Het is wel tekenend dat uitgerekend Ibrahim er last van krijgt. Die jongen heeft al zó veel pech gehad in zijn loopbaan.”

Afellay kan door de blessure vermoedelijk een week of vier niet in actie komen. ,,Heel vervelend, maar ik ga hard aan mijn herstel werken”, zegt hij. ,,En ik kom zeker nog terug. Wat dat betreft pas ik prima bij PSV.”

Deel dit artikel: