Onbekende Bryan Smeets scoort wereldgoal tegen Jong Ajax – wie is deze man?

Top Oss-speler Bryan Smeets maakte vrijdagavond een prachtgoal tegen Jong Ajax. De middenvelder is al 26 jaar, maar in Nederland heeft bijna niemand van hem gehoord. Daar wil hij best verandering in brengen en daarom stond hij ons na de wedstrijd even te woord.

Weinig mensen kennen je. Wat kun je over jezelf vertellen?

,,Ik ben dus Bryan Smeets, middenvelder bij Top Oss. In het verleden heb ik onder andere bij De Graafschap gespeeld, maar dat zal niemand zich herinneren. Ik ben daar ook nooit echt beslissend geweest, of zo.”

Was dit je mooiste doelpunt ooit?

,,Dat denk ik wel; in ieder geval mijn belangrijkste doelpunt ooit. Ik heb wel ooit eerder vanaf eigen helft gescoord, maar toen passeerde ik mijn eigen keeper. Hoe ik op het idee kwam om van eigen helft te schieten? Nou, ik zag een keer een video van Pele, die het op een WK probeerde. Ik dacht: wat die Pele kan, kan ik ook, maar dan beter. En dat bewees ik ook. Hij schoot de bal twee meter naast, terwijl ik netjes raak schoot.”

Hoe reageerden je teamgenoten op je doelpunt?

,,Niet erg positief. De meeste jongens vinden het belachelijk dat ik vanaf zo’n positie op doel schoot. En dat snap ik wel. Alleen onze verzorger was wel te spreken over mijn actie. Hij noemde mij na afloop De tovenaar van Oss.”

Heb je al een telefoontje van de bondscoach gehad?

,,Nee, nog niet. Maar ik hoorde wel dat Cristiano Ronaldo mijn voicemail had ingesproken. Hij had mijn goals live op tv gezien, vertelde hij, en hij vond ze schitterend – vooral de eerste. En hij vertelde blij te zijn dat ik niet bij Ajax voetbal, anders zou het volgens hem een lastig verhaal voor Juventus worden in de Champions League.”

Wat wil je nog bereiken in je carrière?

,,Het zou leuk zijn als ik een keer tegen een écht grote tegenstander kan scoren. Tegen het grote Ajax bijvoorbeeld, in plaats van tegen Jong Ajax – met alle respect natuurlijk. Maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat een doelpunt tegen Ajax er voor iemand met mijn beperkte kwaliteiten nooit in zal zitten. Al weet je het nooit 100% zeker.”

Deel dit artikel: