In beeld: de 5 mooiste acties van Rafael van der Vaart van de laatste 5 jaar

Het bericht kwam als een donderslag bij heldere hemel: Rafael van der Vaart stopt in de bloei van zijn carrière met voetballen. Veel te vroeg natuurlijk. Om de oud-international te eren, blikken we aan de hand van vijf foto’s terug op zijn beste acties van de laatste vijf jaar.

5. Centraal op de bank bij NOS Studio France

Tijdens het EK van 2016 in Frankrijk blinkt Van der Vaart uit op zijn favoriete positie: in een centrale rol op de bank. De spelmaker strooit met analyses en oneliners en krijgt daarmee zelfs de anders zo nadrukkelijk aanwezige studiotekkel Messi stil.

null

null

4. Hangend op rechts bij FC Midtjylland

Bij FC Midtjylland beleeft Van der Vaart zijn finest hour, zoals dat in goed Nederlands heet. Hangend op het comfortabele hekje, dat dient als afscheiding tussen vakken HH en BZ (de logica is in Denemarken soms ver te zoeken), zorgt hij voor mooie momenten.

null

null

3) Onopvallend bij Esbjerg fB

Soms hoef je helemaal niet op te vallen om een belangrijke rol te vervullen. Dat begrijpt de topfitte Van der Vaart hier goed. Hij leest het spel, gaat helemaal op in het publiek en strooit met tips en aanmoedigingen. Van der Vaart geeft de mensen in zijn nabijheid de tijd om uit te blinken en bezorgt hen plezier in het spelletje, zo bewijzen de lachende gezichten.

null

null

2. De rollen omgekeerd

Wie zegt dat voetbal en handbal niets met elkaar te maken hebben, heeft de Hand van God-goal van Diego Maradona nooit gezien. Handbalman Rafael van der Vaart weet hier de aandacht op zich te vestigen. In zijn aanwezigheid neemt Estavana Polman, normaal een vedette, genoegen met een rol als waterdrager, zo bewijst deze plaat.

null

null

1. Who the f*ck is Messi?

Rafael van der Vaart was de enige Oranje-speler die recentelijk op een WK schitterde. Weliswaar was dat het WK handbal in 2017, maar toch. Sterren als Messi, Ronaldo, Neymar en Mbappé zijn volledig onzichtbaar, maar onze sterspeler geeft wél gewoon thuis. Dat verdient een diepe buiging.

null

null

Wat Rafael van der Vaart gaat doen nu hij zijn voetbalschoenen heeft opgeborgen, weet hij nog niet precies. “Ik ga de komende tijd eerst even helemaal niets doen. Gewoon lekker thuis op de bank zitten. Want het leven van een profvoetballer is behoorlijk inspannend.”

Deel dit artikel: