In dit shirt speelt Oranje het komende WK niet

De KNVB heeft vandaag het nieuwe shirt gepresenteerd waarin het Nederlands elftal komend WK niet zal spelen. Het tricot kent een aantal opvallende wijzigingen.

Opvallende kleur
Nike, de ontwerper van het shirt, heeft op verzoek van de KNVB gekozen voor een oranje uitvoering. ,,De kleur oranje ligt wellicht niet voor de hand, maar het is wel een opvallende kleur. Bovendien is het een neutrale kleur die het midden houdt tussen de kleuren van de shirts van mogelijke finalisten België en Brazilië. Zo laten we zien onpartijdig te zijn als de eindstrijd tussen die twee landen gaat en dat vergroot de kansen van scheidsrechter Björn Kuipers op de finale”, zegt de KNVB.

Warm gevoerd
Ook is het shirt wat warmer dan gebruikelijk, wat volgens de KNVB ook gedaan is om het zo comfortabel mogelijk te maken voor de Oranjespelers. ,,De binnenkant is met fleece gevoerd. Geen comfortabele stof om in te sporten, maar wel behaaglijk warm als je moet toekijken naar landen die wel gewoon naar het WK gaan. Zeker als je bedenkt dat het in Nederland flink koud kan zijn.”

Het nieuwe shirt van Oranje. Foto: knvb.nl

Het nieuwe shirt van Oranje. Foto: knvb.nl

Duurder dan anders
Het shirt is vanaf vandaag verkrijgbaar voor een adviesprijs van 179 euro. Volgens de nationale voetbalbond een redelijke prijs: ,,Het is wel wat duurder dan gebruikelijk, maar de Oranjefan hoeft komende zomer niet naar het café om het Nederlands elftal op het WK te zien schitteren. Daarmee bespaart hij weer een hoop geld.”

Deel dit artikel: