Inbrekers slaan toe in Glazen Huis van 3FM – dieven profiteren van afwezigheid bewoners

Radiostation 3FM heeft een nieuwe tegenvaller te verwerken gekregen. Op kerstavond ontdekte een medewerker dat er is ingebroken in het Glazen Huis in Hilversum. De dieven wisten mogelijk dat het huis de afgelopen dagen niet bewoond werd door de 3FM-dj’s.

Ravage
,,We troffen een ravage aan in het Glazen huis”, reageerde een woordvoerder van de zender op Radio 2. ,,De dieven hadden één van de vele ramen aan diggelen geslagen en hebben flink huisgehouden. Een dure mengtafel, koptelefoons, microfoons, speakers en fruitsapjes: alles is weg. De schade loopt in de duizenden euro’s.”

Het Glazen Huis is vol kostbaarheden, zoals duidelijk te zien is. Foto: 3FM

Wandelvakantie
3FM vermoedt dat de daders wisten dat het huis de afgelopen week leeg stond. ,,Dat het Glazen Huis deze kerstperiode voor het eerst in lange tijd niet werd bewoond door drie vastende dj’s, was niet bepaald een groot geheim. Waarschijnlijk was het bekend dat de normale bewoners op een wandelvakantie waren. Dat hadden we achteraf gezien beter geheim kunnen houden.”

Niet verzekerd
De getroffen zender vreest dat de verzekering de schade niet vergoedt. ,,Onze glasverzekering bij Interpolis is verlopen. Maar hopelijk willen de luisteraars tegen betaling een plaat aanvragen. Van de opbrengst kunnen we dan weer nieuwe apparatuur kopen.”

Het is niet de eerste keer dat 3FM met een verdwijning te maken heeft. De afgelopen jaren verdwenen onder meer Michiel Veenstra, Gerard Ekdom, Rob Stenders en Sander Lantinga al. Tegenover al die tegenslagen stond het vertrek van Giel Beelen.

Deel dit artikel: