Indoor Brabant komend weekend toch zonder paarden

Het zal even wennen zijn: paardensportevenement Indoor Brabant wordt komend weekend zonder paarden afgewerkt. In verband met het coronavirus vindt de organisatie het verstandig om geen enkel risico te nemen.

Uit angst voor het virus ging er gisteren een streep door de meeste grote Brabantse evenementen van komend weekend. Met één uitzondering: Indoor Brabant. De mensen achter het sportevenement vonden het in eerste instantie niet nodig om het af te gelasten. Daar was niet bepaald iedereen gelukkig mee.

Kritiek
Indoor Brabant trekt zich die kritiek alsnog aan. Directeur Marcel Hunze: ,,Misschien was het niet zo slim om niet meteen een streep door ons feestje te zetten. We willen geen enkel risico nemen. Daarom laten we geen paarden toe. Het is weliswaar niet bewezen dat paarden het coronavirus kunnen overdragen, maar er is ook niet bewezen dat ze het níét kunnen. Toeschouwers blijven wel gewoon welkom.”

Indoor Brabant is dit weekend zonder paarden. Beeld: YouTube/rideovideo

Gevaarlijke outsiders
Door de keuze van Indoor Brabant heeft een aantal springruiters afgezegd. Daar staat de verrassende komst van een aantal gevaarlijke outsiders tegenover. Oudgedienden Sergey Bubka en Dick Fosbury hopen er in de Brabanthallen met het prijzengeld van ruim een ton vandoor te kunnen gaan.

Deel dit artikel: